De overgang naar schonere energiebronnen

De overgang naar schonere energiebronnen is een transitie ‘waar de Deltawerken bij in het niet vallen’. Topvrouw van Tennet Manon van Beek zei dat bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018. De landelijke beheerder van het elektriciteitsnet verwacht de komende tien jaar zo’n 35 miljard euro te investeren, waarvan 12 miljard euro in Nederland en 23 miljard euro in Duitsland.

Bij netbeheerder Enexis hebben de engineers op de INFRA-vestigingen als gevolg van de energietransitie inmiddels te maken met een flinke toename in het aantal opdrachten. Mede met het oog daarop worden binnen Enexis de werkzaamheden rondom grondzaken overgedragen aan de afdeling Grondzaken. Hiermee wordt bij de engineers capaciteit vrijgemaakt; de engineers kunnen zich volledig op hun eigen vakgebied gaan richten. Om dit goed te organiseren, komt er op elke vestiging een Juridisch Adviseur Grondzaken. Zij zullen aan de engineers juridische adviezen verstrekken en voor hen de grondzaken gaan organiseren.

Mede gelet op de veranderkundige aspecten is Joost Spithoven bij Enexis ingehuurd als verandermanager Grondzaken. Naast het ordenen van de grondzaken tussen de vestigingen en op centraal niveau gaat Joost Spithoven ook een bijdrage leveren aan de gewenste professionalisering van de werkzaamheden. Daarbij biedt de digitalisering van de werkprocessen goede kansen.

 

%d bloggers liken dit: